Bemutatkozás

A Hajdúnánási Televízió rövid bemutatása 


A Hajdúnánási Televízió minimum heti 5,5 óra saját gyártású műsorral jelentkezik. A műsorok hétfőtől péntekig 19 órakor kezdődnek, melyek ismétlését minden másnap 10 és 15 órai kezdettel láthatják a nézők, továbbá műsorainkat honlapunkon bármikor visszanézhetik. A képújság bejátszása a műsorok sugárzásán túli időben történik. Ebben közérdekű információk, közlemények, programajánlók és hirdetések váltják egymást. A képernyő alján futó inzertben folyamatosan információk láthatók. A Hajdúnánási Televízió működésére a közösségi – médiaszolgáltatókra vonatkozó előírások irányadóak.


A Hajdúnánási Televízió küldetése


A Hajdúnánási Televízió célja és küldetése, hogy a Hajdúnánáson élő lakosságot hitelesen tájékoztassa a helyi és környékbeli hírekről, eseményekről és információkról. A televízió fontosnak tartja a helyi közösség támogatását, a kapcsolatok erősítését, ezért műsoraiban kiemelten a helyi vagy a helyieket is érintő témákat dolgozza fel. A híranyagok által nyújtott objektív tájékoztatás mellett feladata a szórakoztatás is. A Hajdúnánási Televízió célja az itt élő társadalmi közösség hagyományainak ápolása és értékeinek megőrzése, valamint a közösségre jellemző kulturális igények kielégítése a televízió által nyújtott médiaszolgáltatáson keresztül. A televízió műsorain keresztül arra törekszik, hogy a várost kommunikációjában korszerű és hatékony megoldásokkal szolgálja és segítse a közérdekű tájékoztatást, amely lehetővé teszi a közösségi hírek és információk gyors és hatékony eljuttatását a célközönséghez, jól befogadható formában, továbbá pozitív képet építsen fel a városról és segítse annak fejlesztési törekvéseit. A Hajdúnánási Televízió archívumán keresztül az utókor számára is be tudja mutatni a jelen kor helyi értékeit. A televízió ugyanakkor törekszik arra, hogy egy összehangolt kommunikációs eszközrendszert alakítson ki a város további médiumaival, amit a jövőben ki tud terjeszteni a járás és a környező települések körére is, melynek célja a hatékony és együttműködésen alapuló térségi kommunikáció megvalósítása. Ezen túlmenően a Hajdúnánási Televízió tevékenységét, célját és alapelveit a televízió műsorszolgáltatási szabályzata rögzíti.


A Hajdúnánási Televízió működése kezdetektől-napjainkig


A Hajdúnánási Helyi Televízió 1995-ben kezdte meg működését melyet a Hajdúnánási Helyi Televízióért Alapítvány alapító tagjai civil kezdeményezésre hoztak létre. A cél az volt, hogy a műsorszolgáltatás elsősorban a Hajdúnánáson élő lakosságot érintő helyi és környékbeli események, tények, közhasznú ismeretek, művészeti alkotások, a helyi társadalom széleskörű megismerését, bemutatását szolgálja.

2011. december 25.-i dátummal az alapítvány átadta a Hajdúnánási Helyi Televízió működtetését a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft.-nek. A nonprofit kft. egy közművelődési tevékenységet folytató cég, aminek fennhatósága alá tartozik a televízión kívül a hajdúnánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központ, a Hajdúnánási Újság és a helyi Tourinform Iroda. Az új fenntartóval megkezdett működéssel együtt a név Hajdúnánási Televízióra változott. 2012 februárjában a műsorszolgáltató kérvényezte a közösségi médiaszolgáltatásként való nyilvántartását, melyet 2012. április 16-án megkapott. A televízió munkatársai – a lehetőségekhez mérten – igyekeztek a mai kor követelményeinek megfelelő megjelenést biztosítani a képernyőn. 2012 novemberében a televízió székhelye átkerült a művelődési központ épületébe, ahol jóval nagyobb alapterületen működhet. Itt kialakításra került egy műterem vezérlőhelyiséggel, 2 vágószoba 3+1 munkaállomással, egy szerkesztőségi szoba, valamint egy szerverszoba. A színházteremből az élő közvetítések megvalósítására is lehetőség van.

A Hajdúnánási Televízió szolgáltatásai


Műsorszolgáltatói alaptevékenység


Saját gyártású közszolgálati műsorszámok készítése, sugárzása, televíziós reklámtevékenység (reklámfilmek készítése, spotok sugárzása, képújság), kész műsorok sugárzása, átvett műsorok lejátszása, önállóan készített filmek, tudósítások és kész anyagok átadása más műsorszolgáltatóknak, szerződés alapján készített anyagok sugárzása, videofelvételek készítése, film, videó gyártás, terjesztés (adathordozón), internetes lekérhető médiaszolgáltatás működtetése. A Hajdúnánási Televízió lehetőséget biztosít a különböző cégek, intézmények pályázati nyilvánosságának megjelentetésére továbbá részt vesz a városmarketing kommunikálásában és helyi értékeket bemutató és megőrző kisfilmek terjesztésében.


Archívumkezelés


A folyamatos műsorszolgáltatás mellett az egyik legfontosabb feladat az archívum megőrzése, mely jelentős értéket képvisel Hajdúnánás helytörténeti emlékeinek megtartásában és annak biztosításában, hogy ezeket az utókor is láthassa. A televízió archív anyagai közt a városban történő események, hírek, történéseken kívül számos olyan felvétel van, mely a város életéhez egykor szervesen kötődő foglakkozásokat, épületeket, szokásokat, hagyományokat mutat be.

Kövessen minket!

Rólunk

A Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. által működtetett Hajdúnánási Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.